Рецептата е англо-саксонска и е на голям почит в държавата, за студените и влажни англо-саксонска зима е манна небесна, въпреки термичната обработка, тиквата съдържа доста минерални соли и витамини и става като еликсир за крепко здрав.
Продукти:
1кг. Тиква
600гр. кафява захар
1 лимон - сок и настъргана кора
щипка индийско орехче
1 пръчица канела
2 малки парченца пресен джинджифил (по желание)
вода около 1 ч.ч
Уреди и прибори:
остър нож
дъска за рязана
тенджерка
бъркалка
минипимер
бурканче с капачка
Да запретнем ръкави!
Почистете и нарежете на малки парченца тиквата.
Изстискайте сока от лимона и настържете кората
Начин на приготвяне:
Приготвянето е доста лесно, ще ви отнеме около 30-40 мин.
Добавете в тенджерка предварително почистената и нарязаната тиква
добавете захарта, сокът и кората от лимона, канелата, индийското орехче и джинджифила.
Прибавете чашата с водата и оставете да ври на среден огън като разбърквате от време на време.
Когато тиквата започне да става на пюре, значи сладкото ви е почти готово.
Следва да отелите от готовата смес канелата и джиндифила. След което го микснете за 2-3 мин с минипимерът докато сладкото е все още горещо, за да добие гладка и сатенена консистентност.
Налейте още горещото сладко в стерелизирано бурканче и консервирайте.
Готовото сладко, е деликатно и в същото време ароматно, можете да го използвате за най- различни рецепти от плънката на палачинки до слепващо средство за сладки миньон или за плънка на пайове.
Добър апетит и да ви е сладко !
Коментирайте или сложете лайкче!
Няма коментари:
Публикуване на коментар