събота, 17 октомври 2015 г.

Бисквити с кашу - Vegan


Една много вкусна, лесна, бърза и полезна рецепта за домашни vegan бисквити. Идеална за наближаващите коледни пости.
Рецептат е много подходяща да бъде изготвена с помоща на вашите дечица в някой мрачен неделен следобед. 

Уреди и прибори:
Дълбока купа
Дървена бъркалка
или миксер (но е толкова бърза и лесна че просто няма смисъл да го цапате)
чаена лъжичка
тавичка
готварска хартия

Продукти:
150 гр. пълнозърнесто брашно
100 гр. ябълково пюре
90 гр. кафява захар
30 гр. натурално фъстъчено масло
150гр. сурово кашу
1 ч.л бакпулвер
 щипка сол
 Да запретнем ръкави!

Начин на приготвяне:
В дълбоката купа изсипете  брашното, захарта, бакпулвера и солта и разбъркайте добре за да могат сухите съставки да се смесят равномерно, след което добавете фъстъченото масло и ябълковото пюре, започнете за разбърквате докато не се  получи лепкаво но компактно тесто. Добавете кашуто цяло или на парченца, както ви допада най - много. Тестото ви е готово.

Подпомагайки си с чаената лъжичка  вземете нужното ви  количество тесто и с навлажнени ръце оформете малки топчета 4-5 см и ги поставете в постланата с готварска хартия тавичка.
Съветвам ви да не слагате повече от 12 бисквитки на веднъж, защото има опасност да се слепнат по между си.
След като изпълните тавичката, навлажнете чаената лъжичка и притеснете топчетата за се получат кръгли и плоски бисквити.

Печете в предварително загрята фурна на 180°t за 20 мин. 
Когато изстинат са готови за похапване.
Имайте в предвид че това не е диетична рецепта и е доста засищаща, доста е калорична...... така че 2-3 бисквитки са предостатъчни като закуска или следобедна пауза кафе.

Добър апетит и да ви с сладко!
До скоро!

Ще се радвам да ми разкажете и вашите резултати.
Ако ви допада рецептата лайкнете ;D