сряда, 6 май 2015 г.

Лимонов чиизкейк

Обичате ли Чиизкейк?
Ако отговорът е Да! Тази рецепта е точно за вас!!!
Просто е невероятен!!!!
 Американски Лемон Чиизкейк , лек и приятен на вкус

Продукти:
225г Диетични бисквити (Мак витис)
100г. Масло
250г. Маскарпоне
600г. Крема сирене (Филаделфия)
2 яйца
2 лимона( настиргани кори)
сок от ½ или 1 лимон(зависи колко е кисел)
4с.л бяло брашно (равни)
175г. Бяла захар

Топинг:
4-5 с.л Лемон кърд(или киселичко сладко от Малини или друг плод за декорация

Уреди и прибори:
Кръгла тавичка диаметър 26-28см. (тортените тавички с закопчалка са най-удобни)
Купа за базата
Дълбока купа за крема
Миксер
Лъжица

Приготвяне:
1. Загрей предварително фурната на 180.
Бисквитите се натрошават на дребно (на брашно).
В голяма купа разтопи маслото ( на водна баня или в микровълнова за няколко секунди). Прибави натрошените бисквити в купата с масло, бисквитите трябва да поемат хубаво и равномерно маслото.
Изсипи сместа в тавичката и с лъжицата хубаво притискайки за да оформиш блата.
(тавичката може да е намаслена или послана с хартия за печене).
Запечи във фурната за 10мин. (до златисто).
 Когато е готово извади от фурната и изчакай да изстине.

2. В дълбоката купа:
Разбий хубаво 2-те яйца, захарта и настърганите лимонови кори (трябва да прилича на светъл крем).
Добави маскрапонето и разбъркай хубаво, след което прибави крем сиренето и разбъркай с миксера, добави 4-те супени лъжици с брашно и разбъркай добре за да не стане на бучки.
Накрая добави лимоновият сок
(Съветвам да започнеш със сока от половин лимон, защото може да е много кисел, пробвай крема и прецени дали ти харесва и дали може да добавиш още) след което отново разбъркай добре.

3. Изсипи готовият крем в тавичката с готовата база.
Пече се в предварително загрята фурна на 180- 190°t за 30-40 мин. (до златисто).
Когато се изпече иключи фурнатана и го остави да изстива във фурната (за да не спадне или да се напука крема).

4. По желание!!!!
 Изстиналият кейк може да се украси. Може да се посипе с топинг, сос лемон кърд (английски лимонов сос) или друго киселичко сладко (френско грозде, малини и др.) след което да се украси с пресни плодове или сметана.

Да ви е сладко!

Споделете и вашите варианти и резултати!!

Няма коментари:

Публикуване на коментар